Väljarna, partierna, medierna i valet 2018 – ny forskning

Datum: Onsdagen den 24 okt kl. 13.00-14.00
Plats: Förstakammarsalen, entré Riksplan

Välkommen till ett seminarium där färska forskningsresultat presenteras från 2018 års valrörelse. Efter en valrörelse fylld av motstridiga påståenden och yviga tolkningar från politiker, journalister, påverkare och andra typer av opinionsbildare behövs forskningens röst. Vilka lärdomar finns att dra? Vad var speciellt med årets kampanjer? Hur såg mediebevakningen ut? Vad hände med blockpolitiken?

I samband med 2018 års val har ett unikt forskningssamarbete pågått (Snabbtänkt) där över 80 ledande forskare analyserat och reflekterat valet och valrörelsen. De har fokuserat på partier, politiska frågor, valkampanjen, nyhetsmedier, väljare, sociala medier, visuell kommunikation och populär kommunikation.

Vid seminariet medverkar Lars Nord, professor i politisk kommunikation Ingela Wadbring, professor i journalistik och Marie Grusell, docent i medie- och kommunikationsvetenskap, samtliga verksamma vid Demicom vid Mittuniversitetet.

Säkerhet och inpassering
Säkerheten i riksdagshuset kräver att kontroll sker vid inpassering i huset (bl.a. passering genom säkerhetsbågar och väskkontroll). Detta tar alltid lite tid så det är bra om du kommer i god tid.

Välkommen med din anmälan senast den 22 oktober till lars.j.eriksson@riksdagen.se

Frågor om seminariet? Kontakta Lars Eriksson, Rifos kansli, 070-631 26 03

Välkommen!

Thomas Strand
Ordförande Rifo

Kommentarer inaktiverade.