Nyckelfrågor inför kommande proposition om högre utbildning, forskning och innovation

Datum: onsdagen 13 november, kl.13.00 – 14.15 (kaffe och lunchsmörgås från kl.12.30)
Plats: Förstakammarsalen, Riksdagshuset, entré Riksplan

Vad krävs av politiken för att Sverige ska kunna leverera högre utbildning och forskning av högsta kvalitet. Kommande proposition utgör en möjlighet att stärka förutsättningarna för att Sverige ska kunna hävda sig som kunskapsnation och därmed ha en bas för framtida konkurrenskraft och välstånd. Vid seminariet fokuserar vi på Life Science-området och diskuterar bland annat följande frågor:

  • Hur bör en finansiering som främjar excellent forskning och utbildning se ut?
  • Vad behövs för att få hållbar situation vad gäller forskningens infrastruktur?
  • Medborgarna vill dela sina hälsodata för användning i forskning och utveckling. Vad krävs av politiken för att göra det möjligt?
  • Hur kan ledarskap och karriärutveckling inom akademin stärkas?
  • Vad krävs för att säkra kompetensförsörjningen i offentlig, såväl som privat sektor?

Välkommen till ett Rifo-seminarium i samarbete med Forska!Sverige där framstående forskare och experter från akademi, näringsliv, vård och patienter kommer diskutera och ge exempel på framsteg inom Life Science-området. Seminariet öppnas av forskningsminister Matilda Ernkrans. Det kommer också bli en moderatorledd paneldebatt med riksdagspolitiker från olika partier. Läs mer om program och anmälan!

Kommentarer inaktiverade.