Möt 2019 års Nobelpristagare

Datum: onsdag 11 dec kl. 13.30-14.30 (kaffe och kaka serveras efter seminariet)
Plats: Förstakammarsalen, Riksdagshuset, entré Riksplan (från Norrbro)

Möt Nobelpristagare i ett samtal om vägen till ett Nobelpris och vad politiken kan spela för roll. Under seminariet delar pristagarna med sig av sin forskning och sina erfarenheter.

  • Ekonomipriset: Esther Duflo belönas för sin forskning som avsevärt har förbättrat vår förmåga att bekämpa global fattigdom, t.ex. vilka specifika åtgärder som är mest effektiva för att förbättra barns hälsotillstånd.
  • Fysikpriset: Didier Queloz belönas för sina upptäckter av en planet i bana kring en solliknande stjärna utanför vårt solsystem.
  • Kemipriset: Stanley Whittingham belönas för sina upptäckter kring utvecklingen av litiumjonbatteriet.

Talman Andreas Norlén öppnar och inleder seminariet, följt av kortare anföranden av nobelpristagarna kring deras upptäckter. Därefter hålls en frågestund med riksdagsledamöter där Helene Hellmark Knutsson och Betty Malmberg medverkar. Anna Sjöström Douagi, programchef Nobel Prize Museum kommer att moderera samtalet.

Efter seminariet inbjuds deltagarna till kaffe och riksdagskaka.

Seminariet anordnas av Rifo i samarbete med Nobel Prize Museum.

Säkerhet och inpassering
Säkerheten i riksdagshuset kräver att kontroll sker vid inpassering i huset (bl.a. passering genom säkerhetsbågar, ID- och väskkontroll). Observera att detta alltid tar tid så du bör komma i god tid, helst senast kl. 13.15.

Anmälan senast den 9 december till Rifos kansli FULLSATT

Hjärtligt välkommen

Betty Malmberg
ordförande Rifo

Kommentarer inaktiverade.