Förvaltning som business – om marknad och välfärd

Datum: Onsdagen den 23 oktober kl. 17.00-19.00
Plats: Förstakammarsalen, entré Riksplan

Att privata företag bedriver vård, omsorg och andra verksamheter på det offentligas uppdrag är idag en del av vår vardag. Det är ett exempel på en bredare trend som vi kan kalla marknadisering. Trenden innebär att marknadsekonomiska värden, principer och praktiker som vanligen hört hemma inom det privata näringslivet börjar prägla organiseringen av offentlig verksamhet. Hur påverkas det svenska demokratidealet och förvaltningspolitiken? Finns det vinnare och finns det förlorare när förvaltning blir business?

Välkommen till ett spännande seminarium där forskare presenterar nya rön kring dessa frågor. En panel av riksdagsledamöter kommer att kommentera anförandena. John Chrispinson är seminariets moderator. Läs inbjudan och program!

Kommentarer inaktiverade.